Proiectul “CONFORM-IT: Competitivitate Organizațională prin Noi metode de Formare și Oportunități pentru Resurse umane Motivate și adaptate la Impactul Transformărilor tehnologice”, cod SMIS 318083 este un proiect derulat de către ASOCIAȚIA INIȚIATIVE PENTRU EUROPA, în calitate de lider de parteneriat și INTEGRA INSPECT CONSULTING S.R.L, în calitate de Partener.

OBIECTIVUL GENERAL

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea dezvoltării economice și sociale în regiunile mai puțin dezvoltate ale României prin furnizarea unui pachet integrat de activități de informare, consiliere și formare pentru un număr de 605 angajați, afectați de evoluțiile tehnologice rapide și de schimbarea constantă a cerințelor pe piața forței de muncă.

OBIECTIVE SPECIFICE

  • OS1 – Conștientizarea a minim 605 participanți din regiunile mai puțin dezvoltate ale României cu privire la necesitatea și importanța participării la programe de formare, prin organizarea și desfășurarea de întâlniri față în față și online.
  • OS2 – Cresterea stimei de sine și a încrederii privind capacitatea de adaptare la schimbările survenite pe piata muncii pentru un numar de 605 participanți din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, prin activități de consiliere profesională pentru încurajarea participării la programele de formare.
  • OS3 – Dezvoltarea capacității de adaptare la evoluțiile tehnologice rapide și la schimbarea constantă a cerințelor pe piața forței de muncă pentru un numar de 605 participanți din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, prin activități de formare profesională.

DURATA PROIECT

36 luni, în perioada 1 Octombrie 2024 – 30 Septembrie 2027

GRAFIC ACTIVITĂȚI

A1. Organizarea și derularea de campanii de conștientizare a angajaților și angajatorilor privind importanța participării la formarea profesională continuă: 1 Octombrie 2024 – 30 Septembrie 2027

A2. Consilierea profesională a angajaților pentru încurajarea participării la programele de formare profesională continuă: 1 Noiembrie 2024 – 30 Septembrie 2027

A3. Organizarea de programe de formare profesionalaă pentru angajați: 1 Decembrie 2024 – 30 Septembrie 2027

A4. Management de proiect: 1 Octombrie 2024 – 30 Septembrie 2027

A5. Informare și publicitate proiect: 1 Octombrie 2024 – 30 Septembrie 2027

REZULTATE

  • 605 de persoane informate cu privire la acțiunile proiectului
  • 12 evenimente de informare organizate
  • 605 pachete materiale de informare distribuite
  • 605 de persoane din GT participante la programe de consiliere
  • 605 angajați care participă la un program de formare profesională
  • 605 participanți care au finalizat formarea cu certificat
  • 92 persoane care obțin un certificat de calificare în conformitate cu prevederile OG nr. 129/2000.
  • 19 programe de formare organizate

BUGET

  • Valoarea totală a proiectului este 4.963.778,80 lei din care:
    • 4.132.618,93 lei cofinanțare din partea Uniunii Europene
    • 729.285,69 lei contribuție de la bugetul național
    • 101.874,18 lei contribuție privată

GRUP ȚINTĂ:

605 persoane (din care minim 30% femei) cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial) în întreprinderi publice sau private, inclusiv persoane care ocupă poziții de management (maxim 60 persoane) care au domiciliul/reședința în regiunile mai puțin dezvoltate ale României.

Persoanele care ocupă poziții de management trebuie să nu aibă calitatea de administrator/representant legal în nicio întreprindere publică sau private.

Persoana care doreste să se înscrie este disponibilă să participe la activitățile proiectului și transmite toate documentele de înscriere solicitate

Persoana care doreste să se înscrie NU este înscrisă în alt proiect similar și nu beneficiază de aceleași activități (evitarea dublei fianțări)

În grupul țintă NU se pot înscrie persoane care au calitatea de angajați în instituții/ autorități publice (centrale sau locale) sau în cadrul persoanelor juridice publice din sistemul de sănătate și sistemul de învățământ.

Întreprinderea privată reprezintă persoana juridică constituită, în mod liber, în toate formele, respectiv: societăţi reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; societăţi cooperative, reglementate de Legea nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; asociaţii şi fundaţii, cooperative agricole şi societăţi agricole care desfăşoară activităţi economice.

Întreprinderea publică reprezintă persoana juridică înfiinţată prin acte ale autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale ori prin alte moduri prevăzute de lege.

În cadrul proiectului nu sunt eligibile persoanele angajate fără / cu un nivel scăzut de formare (ISCED 0-2).